8 – 10 styk
Ingredienser
2,5 dl lunken vand
50 gr. gær
1 dl. kærnemælk
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
5 dl. mel
1 dl. havregryn
2 dl. durummel
1 1/2 dl. olie
Sådan gør du
Opløs gæret i det lunkne vand. Tilsæt kærnemælken.
Tilsæt havregryn, durummel, salt og sukker. Tilsæt olien og resten af durummelet.
Rør i dejen i 15 min. Form bollerne og dyp i lidt vand. Dyp derefter i durummel eller hørfrø.
Lad bollerne hvile i en time.
Sæt varmt vand ind i bunden af ovnen og bag bollerne i ca. 18 min. ved 210°C.
Bollerne er færdige når de har en kernetemperatur på 100°C.
Durummel og havregryn kan skiftes ud med 5-korns blandning, som er sat i blød dagen før.
Søg